Navigacija

DITKA & FERI LAINŠČEK [Kulturni center Ravne]

DITKA & FERI LAINŠČEK [Kulturni center Ravne]

Koncert uglasbene poezije!

Kje:
Kdaj: 12.12.2019 20:00 - 22:00

 

Kantavtorica, pevka in skladateljica Ditka si je s svojim samosvojim avtorskim pristopom in drugačnostjo na slovenski glasbeni sceni ustvarila posebno mesto. Njeno več letno sodelovanje s pesnikom Ferijem Lainščkom je preseglo utečena pričakovanja v zvezi z uglasbeno poezijo, nastale so mnoge radijske uspešnice, nosilci zvoka so dosegli visoke naklade in številni koncerti po Sloveniji so bili razprodani. Po albumih Ne bodi kot drugi iz leta 2013 in Ne spreminjaj me iz leta 2016, sledi album z naslovom Ne bodi, kar nisi.

Na prvih dveh albumih je bila v ospredju ljubezenska lirika, tokrat pa glasbenica tematsko izhaja iz Lainščkove pesniške zbirke z naslovom Ne, ki je v prvi vrsti namenjena mladostnikom. V projekt so torej vključene tudi nekatere bolj angažirane pesmi, ki jih navdihujejo vprašanja mladostniškega zanikanja, temu ustrezen pa je tudi glasbeni izraz. Kljub temu Ditka seveda ostaja zvesta sebi in že prepoznavnemu stilu glasbe, ki vključuje tudi zahtevnejše aranžmaje. Kot avtor nekaterih skladb in avtor vseh aranžmajev tudi pri projektu Ne bodi, kar nisi seveda sodeluje skladatelj in pianist Gorazd Čepin.

Album Ne bodi, kar nisi bo Ditka jeseni 2019 predstavila na koncertni turneji skupaj s pesnikom Ferijem Lainščkom in svojo glasbeno zasedbo, katere člani so Gorazd Čepin – klaviature, back vokal, Jan Lužnik- električna kitara, back vokal, Ilj Pušnik- kontrabas in David Slatinek- bobni.

Na koncertu bo Ditka predstavila vsebino z novega albuma, ki poleg nekaj povsem svežih skladb, vključuje tudi tiste, ki so v preteklih letih izšle kot singli, med drugimi pesem Po poljube, Srečanje, Ko zvezde žarijo in naslovno pesem Ne bodi, kar nisi, ki s svojim močnim sporočilom in drugačnim aranžmajem že osvaja srca ljudi.

 

Arhiv

Na Ravnah se dogaja...