Navigacija

Razstava Anastazije Pirnat: Ničesar ne morem reči kar tako [Galerija Ravne v KC Ravne]

Razstava Anastazije Pirnat: Ničesar ne morem reči kar tako [Galerija Ravne v KC Ravne]

Kje:
Kdaj: 15.4.2021 14:00 - 4.6.2021 18:00

Na svoji prvi samostojni razstavi z naslovom »Ničesar ne morem reči kar tako« se mlada umetnica Anastazija Pirnat kot zmagovalka natečaja »Koroška, kdo si?«, ki ga Klub koroških študentov in KMKC Kompleks organizirata skupaj z Galerijo Ravne, predstavlja z deli, ki so nastala v zadnjih treh letih.

Anastazije Pirnat ne zanima zgolj slika sama, pač pa razmerje, v katerega se s svojo vizualno pojavnostjo postavlja do vsebin, ki so privedle do njenega nastanka, in jih predstavljajo bodisi plesnive strani knjig ali pa analogne fotografije s konca prejšnjega stoletja. Umetnica jih začne obravnavati skozi proces negacije, ki ga stopnjuje z dodajanjem hudomušnih in/ali ironičnih izjav. Te posredno nagovarjajo spodletelost izraza skozi jezik in preizprašujejo možne načine soočanja z njegovo nezadostnostjo.


Zaradi omejitev, povezanih z epidemijo novega koronavirusa, bo odprtje potekalo brez spremljevalnega dogodka. Ogled razstave je mogoč v obratovalnem času galerije, v četrtek, na dan odprtja pa po podaljšanem urniku od 14. do 18. ure.

Galerija Ravne je odprta v torek in petek (14.00–18.00) ter v sredo in četrtek (14.00–16.00).

 
Na Ravnah se dogaja...