Navigacija

Milan Kamnik band [KMKC Kompleks]

Kje:
Kdaj: 4.12.2020 19:30 - 20:30

Milan Kamnik je veteran koroških odrov, z več kot 45-letnimi izkušnjami zabavanja ljudi z njegovimi značilnimi kantavtorskimi hiti. Le kdo ne pozna Ibržnika, Pacl g'r na ojgn ali Znucan Rukzok? Lirika njegovih pesmi skozi koroško narečje Korošcem predstavlja nekakšno njihovo specifično ljudsko glasbo, ki je ovita v tipičen kantavtorski slog ameriških 70-tih in 80-tih, piko na i pa dodajo elementi country-ja.

Svoje ustvarjanje je delil s slovenskimi in hrvaškimi producenti, leta 2010 pa celo z ameriškimi. Zgoščenka iz leta 2010, ki nosi naslov Za Mušter, predstavlja nekaj starih in nekaj novih takratnih Milanovih pesmi, ki so jih v celoti posneli ameriški country glasbeniki iz Nashville-a. Milan je lani izdal svojo deveto samostojno zgoščenko z naslovom A še 'mam sploh pravico?, ki jo je predstavil skoraj točno pred enim letom prav v prostorih KMKC Kompleks.

Prejel je tri odličja za svoj kulturni doprinos občine Ravne na Koroškem, je prejemnik številnih nagrad za najboljša besedila in izvedbe Festivala narečne popevke, prejel je Venec solzic, ki ga vsako leto prejme Korošec, ki za Koroško stori nekaj posebnega, lani pa so ga poslušalci Koroškega radia izvolili za naj osebnost leta (2019).

Zadnja leta ga na večjih odrih spremlja Milan Kamnik Band, ki ga sestavljajo Aljaž Lipuš (bas, mandolina, el. kitara, back vokal), Jan Lužnik (el. kitara), Urša Lorber (violina, majhna tolkala, back vokal), Mojca Kamnik (viola, bas, back vokal), Danijel Hartman (bobni, back vokal) in občasno Gorazd Čepin (klaviature, back vokal).

Milan Kamnik Band vam bo zaigral nekaj Kamnikovih hitov, ki vam jih priporočamo poslušati ob zaužitju vašega najljubšega piva.


Prenos v živo bo potekal na KMKC KOMPLEKS  Facebook strani.