Navigacija

Jože Pirjevec: Partizani [Koroška osrednja knjižnica, Razstavišče]

Jože Pirjevec: Partizani   [Koroška osrednja knjižnica, Razstavišče]

Predstavitev knjige

Kje:
Kdaj: 1.10.2020 18:00 - 19:30

Profesor dr. Jože Pirjevec je tržaški zgodovinar. Pred devetimi leti je javnost navdušil z delom Tito in tovariši, ki je bilo prevedeno v deset jezikov,  pred nekaj več kot mesecem dni pa je izšla njegova študija s skrajno preprostim naslovom Partizani. To je domala tisoč strani in dva kilograma težka knjiga o jugoslovanskem partizanskem gibanju, ki bralca ne bo pustila ravnodušnega.

Partizani so delo, ki omogoča polno razumevanje partizanstva. Spisal ga je zgodovinar zahodne šole, ki ni zagovornik komunizma. A ni tudi ovčica iz medvojne ljubljanske škofije. Je uporniški Primorec, ki je še vedno na barikadah kot sodelavec  Znanstveno raziskovalnega središča v Kopru.  Partizani so monografija, ki jo priporočamo v branje tudi nasprotnikom partizanstva.

Pogovor z avtorjem bo vodil Aljaž Verhovnik, generalni sekretar Zveze združenj borcev za vrednote NOB Slovenije. 

_ _ _ _ _ _ _

Povabljeni, kljub ...

Ker želimo, da so vaši obiski pri nas prijetni in da skupaj preprečujemo širjenje virusa SARS-CoV-2 vas naprošamo, da ob obisku prireditev upoštevate naš preventivni protokol, ki je v skladu s priporočili NIJZ in na podlagi Odloka o spremembah in dopolnitvi Odloka o začasni splošni omejitvi oziroma prepovedi zbiranja ljudi v Republiki Sloveniji (Uradni list RS, št. 96/2020). Ob obisku dogodkov, ki se jih lahko udeleži največ 50 ljudi, bomo vodili seznam udeležencev, katerega bomo, v primeru, da nam NIJZ v enem mesecu od dneva izvedbe ne pošlje zahteve za vpogled, primerno uničili.

Prireditve se lahko udeležijo le zdravi obiskovalci.

V času spremenjenih okoliščin bo v Kuharjevi dvorani na ogled 'stolna razstava' reprodukcij likovnih del iz depojev naše posebne zbirke Artoteka. Število obiskovalcev posameznega dogodka pa bo, glede na prostor, omejeno.   

In brez skrbi ... Za tiste, ki morebiti ostanete pred vrati, bomo kmalu poskrbeli za možnost ogleda digitalnih posnetkov prireditev.