Navigacija

Tedni vseživljenjskega učenja 2020 - Učimo se filmske umetnosti, torej smo! [Koroška osrednja knjižnica dr. Franca Sušnika Ravne na Koroškem, Na gradu 1, 2390 Ravne na Koroškem, stripoteka knjižnice]

Tedni vseživljenjskega učenja 2020 - Učimo se filmske umetnosti, torej smo!  [Koroška osrednja knjižnica dr. Franca Sušnika Ravne na Koroškem, Na gradu 1, 2390 Ravne na Koroškem, stripoteka knjižnice]

Kje:
Kdaj: 29.9.2020 12:00

V okviru razstave Učimo se znanosti skozi umetnost, torej smo! bo dr. Uroš Zavodnik, član Društva KAZU, izvedel predavanje z naslovom Učimo se filmske umetnosti, torej smo!

Filmska umetnost kot sedma umetnost združuje vse ostale umetnosti. Ustvarjanje pri filmu spodbuja kreativnost in v širšem kontekstu krepi človekove sposobnosti in talente, ki jih kot ljudje nosimo v sebi. Predaval bo Uroš Zavodnik, režiser, scenarist, igralec, producent, ki bo na primeru mladinskega igranega znanstvenofantastičnega celovečerca Bergmandlc (soustvarjen z ravenskimi gimnazijci) prikazal čare filmskega kreiranja.

(Dogodek poteka v okviru projekta Tedni vseživljenjskega učenja 2020, katerega območni koordinator je Ljudska univerza Ravne na Koroškem.)