Navigacija

Jan Kus & The Slavo Rican Assembly

Jan Kus & The Slavo Rican Assembly

Kje:
Kdaj: 24.10.2019 20:00 - 22:00

Jan Kus & The Slavo Rican Assembly

Po nastopu v slovitem Carnegie Hallu se bo zasedba eklektičnega saksofonista Jana Kusa povzpela tudi na naš oder.
 

Četrtek, 24. 10. 2019, ob 20.00

KMKC Kompleks


S prvencem Faith je v New Yorku živeči in delujoči saksofonist Jan Kus dosegal visoka mesta na ameriških ter kanadskih radijskih lestvicah, kot član latino-jazzovskega sestava Fernando García Sextet pa je po izboru revije Downbeat sodeloval na enem najboljših albumov preteklega leta. Karibske vplive je čutiti tudi v delovanju mednarodne zasedbe Slavo Rican Assembly, saj z njimi bogati slovensko-balkansko glasbeno tradicijo, rezultat česar je svež, iskriv in čustveno ter ritmično močan izraz. Ob vse pogostejši rabi elektronike glasbeniki poslušalstvo zlahka popeljejo v oddaljene, še neraziskane zvočne galaksije, kjer se melanholija prekmurskih balad prelije v temperament karibskih uličnih jam sessionov.
Jan Kus želi z multikulturnim zvokom zasedbe Slavo Rican Assembly osvetliti univerzalnost človeških življenjskih izkušenj. Te presegajo nacionalne, politične ali kulturne razlike, saj temeljijo na sklepanju vezi na podlagi duhovnega in ne krvnega sorodstva.

 

Zasedba: Jan Kus – saksofon, efekti, glasbeno vodstvo, Aleksandra Denda (SR) – vokal, Gabriel Vicéns (PR) – električna kitara, Gabriel Chakarji (VE) – klavir, klaviature, Dan Martínez (PR) – bas, Victor Pablo (PR) – tolkala, Žan Tetičkovič – bobni, drum pad
 

www.jankusmusic.com/slavorican
Koncert poteka v sodelovanju z Veleposlaništvom ZDA v Sloveniji.

 

 
Na Ravnah se dogaja...