Navigacija

POHOD NA G O L T E

POHOD NA  G O L T E

Kje:
Kdaj: 4.9.2019 7:00 - 20:00

DRUŠTVO UPOKOJENCEV RAVNE NA KOROŠKEM

Pohodniška skupina

Ravne, 14.8.2019

 

VABILO NA POHOD na  G O L T E

 

KDAJ: v sredo,  4. septembra 2019. Peljali se bomo z avtobusom. Ob 7.00 uri bo avtobus odpeljal od BRANČURNIKA,  pohodnike bo pobiral na  avtobusnih postajah Dobja vas, Janeče, Ravne, Gramoznica, Javornik, Brdinje I. in II., Kotlje, Duler, Ot. Na avtobusnih postajah bodite pravočasno, tajnici pa ob prijavi sporočite, na kateri boste prišli na avtobus. Peljali se bomo do Alpskega vrta na Golteh, ki bo izhodišče naše poti.

POT/TURA: Z izhodišča bomo sledili Poti po Golteh; to je tematska krožna pot, ki se več ali manj ves čas nekoliko dviga in spušča. Hodili bomo po kolovoznih poteh in stezah po travnikih  in gozdovih na pobočju in grebenu Mozirske planine – Golte. Med potjo so ob lepem vremenu čudoviti razgledi na  Kamniško-Savinjske Alpe ter kraje v Savinjski dolini.

Ob povratku si bomo v Šmihelu nad Mozirjem ogledali cerkev sv.  Mihaela.

Golte ali Mozirska planina je osamela kraška planota, ki jo z vseh strani obdajajo skladi nepropustnih vulkanskih kamenin. Pozimi privablja smučarje, poleti pa je planota raj za ljubitelje hoje, kolesarjenja…Osrednji del planine je apnenčast, zato so v njem nastali kraški pojavi, kot so žlebičja, vrtače in kraške jame: brezna, vodoravne jame, ledenice in snežne jame. Najbolj znana je Ledenica, ki je zaradi večnega snega na dnu jame nekoč služila kot naraven hladilnik. Alpski vrt se razprostira na dveh hektarih in je najvišji tovrstni botanični vrt  v Evropi. V njem je preko sto vrst alpskih rastlin.

ZAHTEVNOST: LAHKA RAZGIBANA POT, dolga  okrog 9 km. Čas hoje 3.30 ure. Višinska razlika 210 m.

OPREMA: Kvalitetni pohodni čevlji, pohodne palice, rezervna oblačila (zdravstvena in osebna izkaznica).

AVTOBUSNI PREVOZ  9 €. Prevoz plačate tajnici DU ob prijavi na pohod. Številka sedeža v avtobusu bo odvisna od časa plačila.

PREHRANA:  Iz nahrbtnika (predvsem dovolj pijače - čaj, voda…). Topel obrok bo po končanem  pohodu možno dobiti v gostilni Vid  pri Mozirju (golaž, cena = 5  .) Naročite ga tajnici društva ob prijavi na pohod.

PRIJAVA: V tajništvu  DU Ravne  do  ponedeljka,  2. 9. 2019  do 11.30 ure, tel. 8215526  

                                                                            

POHODA SE UDELEŽITE NA LASTNO ODGOVORNOST!

 

                                                                       

                                                                                                    Pohod bo vodil 

                                                                                          Franc DEŽMAN, tel. 041511745                                                                                                           

 
Na Ravnah se dogaja...