Navigacija

POLETNE Bernekerjeve ustvarjalnice v Galeriji Ravne

POLETNE Bernekerjeve  ustvarjalnice v Galeriji Ravne

Kje:
Kdaj: 1.7.2018 0:00 - 30.7.2018 0:00

POLETNE Bernekerjeve  ustvarjalnice v Galeriji Ravne

 

Bernekerjeve ustvarjalnice so namenjene najmlajšim ustvarjalcem od 4. leta do konca osnovne šole. Otroci si skupaj s kustosom pedagogom najprej ogledajo aktualno razstavo ter se na tak način seznanjajo z osnovnimi pojmi o umetnosti ter dobijo preproste podatke o avtorjih razstave in njihovem delu, v drugem delu pa otroci sami ustvarijo unikaten likovni izdelek. Spoznavanje umetnosti poteka preko pravljičnega junaka Vrančka Kokija, ki je zaščitni znak Bernekerjevih ustvarjalnic, njegov lik pa otroke nagovarja skozi pravljico, Kako je Vranček Koki postal čuvaj galerijske zbirke.

Bitja iz odpadkov
Sreda, 4. 7., 10.00–12.00
Ob ogledu razstave Irmgard Schaumberger se bomo naučili, kako nastane razstava, kaj dela kustos, ter spoznali pomembne koroške umetnike, katerih dela hranimo v galeriji. Ob sestavljanki bomo spoznali še delo Jožeta Tisnikarja, nato pa ustvarjali bitja iz odpadnih materialov.

Postani kipar
Sreda, 11. 7., 10.00–12.00
Ogledali si bomo razstavo Irmgard Schaumberger, pripravili glinene plošče ter jih po vzoru umetnice opremili z napisi in ilustracijami.

Večplastne zgodbe
Sreda, 18. 7., 10.00–12.00
Irmgard Schaumberger je na svoja dela vpisovala različna sporočila, s slikanjem na folije in plastenjem, bomo ustvarili izdelke, ki vsebujejo nam pomembna sporočila.

 Postani grafik
Sreda, 25. 7., 10.00–12.00
Preko glinenih plošč iz razstave Irmgard Schaumberger bomo spoznali učinek ponavljanja, ki ga bomo uporabili v lastnem ustvarjanju grafik.

******
Vse ustvarjalnice razen sobe pobega so namenjene otrokom od 4. leta do konca osnovne šole.
Cena ustvarjalnice je 1,5 €, razen Male šole analogne fotografije.
Na ustvarjalnice se je potrebno prijaviti na: leon.ravlan@glu-sg.si / 02 620 36 58
 
Na Ravnah se dogaja...