Navigacija

Koncert 'Koroški sinfoniki' GŠ Ravne na Koroškem

Koncert ’Koroški sinfoniki’ GŠ Ravne na Koroškem

Kje:
Kdaj: 2.6.2018 18:00 - 20:00

Koncert 'Koroški sinfoniki' GŠ Ravne na Koroškem

Sobota, 2. junij 2018, ob 18.00

Grajski park Ravne (v primeru dežja se koncert prestavi v Športno dvorano pri OŠ Prežihovega Voranca)

»KOROŠKI SIMFONIKI«

KOROŠKI SIMFONIKI so orkester, ki združuje vse učence, dijake, študente, učitelje, profesorje, ljubitelje, ki delujejo doma in na avstrijskem Koroškem.

Želja po igranju v orkestru je pripeljala veliko novih članov že dve leti nazaj in prvotni  Simfonični orkester glasbene šole Ravne na Koroškem je prerasel v skoraj 70 članski orkester, sedaj pod imenom »Koroški simfoniki«.

Glasba združuje ljudi in se je prav zaradi tega kolektiv Ravenske glasbene šole odločil, da poskusi nekaj novega…..združiti vse koroške glasbene šole, študente korošce, ki se izobražujejo na Konservatoriju za glasbo v Celovcu in Akademiji za glasbo v Ljubljani.

Idejni vodja sedanjega orkestra, »Koroški simfoniki« je Glasbena šola Ravne na Koroškem in dirigent prof. Đorđe Berak, ki je kot učitelj violine s trdim delom in s pomočjo svojih kolegov učiteljev glasbene šole Ravne na Koroškem iz malega 12 članskega godalnega orkestra sestavil najprej Simfonični orkester GŠ Ravne na Koroškem, sedaj pa simfonični orkester »Koroški simfoniki«.

Kot smo že omenili, naredili so nekaj skoraj nemogočega in s tem pokazali, da vse naše glasbene šole in njeni učitelji vsa leta stopnjujejo kakovost izobraževanja mladih na Koroškem.

Da je bila odločitev prava, so mnogi poslušalci spoznali že na prvih koncertih, s katerimi so se predstavili člani orkestra. Glas o novem orkestru s sodobnimi metodami dela in ustvarjanja skupne glasbe se je hitro širil med glasbeniki in ljubitelji glasbe.

Orkester deluje šele drugo sezono in je že postal prepoznaven doma ter z velikimi načrti snuje nove programe, ki jih bo predstavil v letošnjem letu tudi v tujini.

V repertoarju orkestra Koroški simfoniki najdemo tako skladbe klasičnih mojstrov, kot tudi glasbo za film, balet in druge zvrsti umetnosti.

Z orkestrom bodo letos nastopili solo pevci Glasbene šole Ljubljana Vič-Rudnik, v prihodnosti pa bodo tudi mnogi slovenski in tuji vrhunski umetniki in mladi perspektivni solisti instrumentalisti.

V letošnjem letu 2018 načrtujemo še večji orkester in še bolj prepoznaven!

 
Koncertni SOLISTI:
MANJA GLOBEVNIK, sopran
ANDREJ ODER, tenor
GREGA JEZERŠEK, tenor
PETER DOLINŠEK, bas

 
Na Ravnah se dogaja...