Navigacija

Kino Ravne

Kino Ravne

Kje:
Kdaj: 30.3.2018 16:00 - 22:30

Kino Ravne

Petek, 30. marec 2018, ob 16:00

Kulturni center Ravne

16:00 - Čebelica Maja: Medene igre

18:00 - Družabni večer

20:00 – Tomb Raider

OPISI FILMOV:

Čebelica Maja: Medene igre

Sinhronizirano.

Čebelica Maja, ob kateri so odraščale mnoge generacije, v novi vznemirljivi pustolovščini za vso družino!

Naslov v izvirniku:

Maya the Bee: The Honey Games

V kinu od:

01.03.2018

Dolžina filma:

83 minut

Država / Letnik:

DEU/2018

Filmski žanr:

Animirani film

Igralci:

Maša Tiselj, Matevž Müller, Igor Potočnik, Miha Rodman, Jernej Kuntner

Režija:

Noel Cleary, Alexs Stadermann

Distributer:

Blitz film & video distribution d.o.o.

 

O FILMU

Čebelica Maja je klasični lik iz otroške literature – natančneje iz priljubljenega nemškega otroškega romana izpod peresa Waldemarja Bonselsa, objavljenega leta 1912 in prevedenega v neštete jezike. 

Na TV zaslonih je oživela v pri nas še dandanes priljubljeni japonski otroški risani seriji iz sedemdesetih (vsem še vedno pride na misel naslovna pesem v izvedbi Janka Ropreta), nato v avstralsko-nemški seriji iz leta 2012; po prvi avstralsko-nemški celovečerni risanki iz leta 2014 zdaj Čebelica Maja: Medene igre prinaša še eno prisrčno zgodbo o Maji in njenem najboljšem prijatelju Viliju, na Makovem travniku pa se jima pridružujejo še drugi že znani in povsem novi liki. 

Novi film se loteva pomembnosti skupinskega dela in truda, skupnega razmišljanja in reševanja zapletov, prijateljstva in spoznanja, da je povsem v redu, če kdaj ne veš odgovora na čisto vse. Teme so jasno izražene, zapleti pa začinjeni s srčnostjo, humorjem, barvitostjo in obilo zabave. Poleg tega ima ta zgodba, ki se za spremembo vrti okoli glavne junakinje pomembno sporočilo, saj večina risanih celovečercev v ospredje postavlja moške junake. Maja je tako lahko sijajna vzornica pri vzpostavljanju vrednot, kot sta enakopravnost in raznolikost. 
Ko vedno preveč zagnana in navihana Maja (v slovenščini ji glas posoja Maša Tiselj) nehote v zadrego spravi cesarico Zumtropolisa, se mora spajdašiti s skupino odpadniških žužkov in tekmovati na Medenih igrah. Da reši svoj čebelnjak, se bo morala podati onkraj meja svojega doma in spoznati nove prijatelje ter nove nasprotnike, ob katerih jo čakajo velike preizkušnje. Na srečo ji bodo ob strani zvesto stali njen previdni prijatelj Vili (Matevž Müller), ljubki, četudi nerodni mravlji Arnie (Igor Potočnik) in Barnie (Miha Rodman) ter njen zaupanja vredni svetovalec, kobilica Flip (Jernej Kuntner). 

 

Družabni večer

Ogrodje filma je skupina prijateljev, ki se redno srečuje, da bi se družili ob družabnih večerih. Ti večeri so vsem dolgoletna tradicija ter hkrati beg pred vsakdanjimi skrbmi, dokler nekega večera niso priče dogodku, ki jim bo vsem spremenil življenje.

Naslov v izvirniku:

Game Night

V kinu od:

22.02.2018

Dolžina filma:

100 minut

Država / Letnik:

USA/2018

Filmski žanr:

Komedija, Misteriozni film

Igralci:

Jason Bateman, Rachel McAdams, Billy Magnussen, Sharon Horgan

Režija:

Jonathan Goldstein, John Francis Daley

Distributer:

Blitz film & video distribution d.o.o.

 

O FILMU

Jason Bateman (obe komediji Kako se znebiti šefa?, serija Odbita rodbina) in oskarjeva nominiranka Rachel McAdams (V žarišču, Doktor Strange) v še drugem filmu, ki ga družno režirata John Francis Daley in Jonathan Goldstein (Nore počitnice: Nova generacija), igrata Maxa in Annie, ki za svoje poparčkane prijatelje vsak teden priredita večer z igranjem družabnih igric. Ko organizacijo enega od teh večerov v svoje roke prevzame Maxov karizmatični brat Brooks (Kyle Chandler) – in sicer igrico z iskanjem morilca v skrivnostnem namišljenem primeru, v katerem mrgoli lažnih nasilnežev in zveznih agentov – vse postane precej bolj napeto, pestro in nepredvidljivo. Najprej Brooksa nekdo ugrabi… No, saj to je del igrice… kajne? A ko se šest nadvse tekmovalnih igralcev zagrize v reševanje uganke, vsak par odločen, da zmaga, počasi spoznavajo, da niti ta »igrica« niti Brooks nista to, kar se zdita. Skozi skrajno kaotično noč se prijatelji pogrezajo globlje v godljo, iz katere ne vidijo izhoda, saj jih ob vsakem zapletu pričaka še bolj nepričakovan preobrat. Nobenih pravil ni, nobenih namigov; in nihče ne ve, kdo in kaj vse je v igri – kar pomeni, da bo to morda najbolj zabaven večer, kar so jih doživeli… ali pa konec vsega.

 

Tomb Raider

Po dveh kultnih filmih z Angelino Jolie je napočil čas za novo Laro Croft z Alicio Vikander v glavni vlogi.

Naslov v izvirniku:

Tomb Raider

V kinu od:

15.03.2018

Država / Letnik:

USA/2017

Filmski žanr:

Akcijski film, Pustolovski film

Igralci:

Alicia Vikander, Dominic West, Walton Goggins, Daniel Wu

Režija:

Roar Uthaug

Distributer:

Blitz film & video distribution d.o.o.

O FILMU

Lara Croft je strastna, samostojna mladenka, hči ekscentričnega pustolovca, ki je izginil, ko je bila sama še najstnica. Zdaj, sedem let pozneje, Lara nima nikakršnega oprijemljivega cilja ali namena v življenju; vse poskuse, da bi prevzela vajeti očetovega poslovnega imperija, zavrača z enako odločnostjo kot dejstvo, da je oče dejansko odšel iz njenega življenja. Njegovi poslednji želji navkljub se Lara odloči, da pusti vse, kar ji je znano, in se poda na razreševanje uganke njegovega skrivnostnega izginotja. Svoje iskanje začne na zadnjem kraju, ker so ga videli.

 
Na Ravnah se dogaja...