Navigacija

Zavest - predavanje iz cikla Modrosti Vzhoda

Zavest - predavanje iz cikla Modrosti Vzhoda

Kje:
Kdaj: 14.11.2017 18:00 - 20:00

Zavest - predavanje iz cikla Modrosti Vzhoda

Torek, 14. november 2017, ob 18:00   

Kulturni center Ravne na Koroškem

 

MODROSTI VZHODA

Ciklus multimedijskih predavanj Modrosti Vzhoda nas popelje v globine največjih skrivnosti najbolj dovršene življenske filozofije starega sveta – indijskih Ved.

»Seješ misel, žanješ dejanje,
Seješ dejanje, žanješ navado,
Seješ navado, žanješ značaj,
Seješ značaj, žanješ usodo.
Vse se prične z mislijo.« Iz Ved

Vede omenjajo, da je življenje posameznika sestavljeno iz večih nivojev, in sicer: materialnega, socialnega, čustvenega, intelektualnega in spiritualnega. Vsesplošno psiho-fizično počutje osebe in blagostanje družbe je mogoče le v primeru, če so vsi nivoji v harmoniji in ravnovesju z vesoljno naravo ter njenimi zakoni.

V pričujočem ciklusu predavanj se bomo osredotočili kako ta opus vedskega znanja prenesti v vsakodnevno prakso. Vedsko znanje namreč ni namenjeno le informiranju, ampak predvsem dvigovanju poslušalca na višjo kakovostno raven zavesti in vrednot.

Znanje in tematiko bomo prvenstveno črpali iz najznamenitejšega vedskega vira  »Bhagavad-gite«, ki služi kot nekakšen enciklopedični vodnik in življenjski priročnik v človeški družbi že tisočletja. V njej so podane rešitve in odgovori na vsa bistvena vprašanja in vsakodnevne izzive, ne glede na življenjsko situacijo, stanje zavesti, motivacijo, želje ter potrebe posameznika.

"To znanje je krona vsega znanja in najzaupnejša skrivnost. Najčistejše je, in ker živemu bitju omogoča, da se neposredno zave svoje duhovne narave, je popolno, večno in prinaša veliko radost." (Bhagavad-gita 9.2)

 

PREDAVA: Karmen Močilnik, dolgoletna praktikantka bhakti joge

PROST VSTOP!

 

Več informacij:

http://zaduso.si/izobrazevanja/
E-pošta:
modrostivzhoda.koroska@gmail.com

FB: ModrostiVzhoda Koroška                                                             

GSM: 040 558 015