Navigacija

Odprtje razstave I n g ( l ) o t [Koroški pokrajinski muzej, Muzej Ravne na Koroškem, štauharija Stare železarne, Koroška cesta 12, Ravne na Koroškem]

Kje:
Kdaj: 15.9.2016 18:00 - 20:00

Koroški pokrajinski muzej, Muzej Ravne na Koroškem vas vabi v četrtek, 15. septembra 2016, ob 18. uri v prostore štauherije Stare železarne  na odprtje razstave  I n g [ l ] o t.


Predstavljena bodo izbrana likovna dela akademske slikarke Marie Karnar Lemesheve, rojene v Moskvi, kjer je končala študij na Fakulteti za novinarstvo Moskovske državne univerze (2001) in na Moskovski arhitekturni akademiji študirala še arhitekturo in oblikovanje. Željo po umetniškem ustvarjanju je realizirala z vpisom na Akademijo za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani, smer slikarstvo, kjer je leta 2014 diplomirala kot slikarka in grafičarka (prof. Branko Suhy) in kjer nadaljuje magistrski študij slikarstva pri prof. Bojanu Gorencu.

 

Kot nakaže že sam naslov razstave (ingot=ind. polizdelek oz. inglot=kozmetična hiša), slikarka kot opazovalka odslikava železarski svet z ženske pozicije in vanj vnaša elemente domačnosti, ki omehčajo njihovo surovost. S tem širokopoteznim slikanjem na večjih formatih ustvarja svojevrsten kolaž grafike in slikarstva, simbolično pa nudi vpogled v diapazon ženskega in moškega principa.

 

V okviru razstave bo avtorica v mesecih septembru in oktobru izvedla tudi grafične delavnice za različne starostne skupine in za člane študijskega krožka. Več informacij: info.ravne@kpm.si, 02 621 25 62, 02 621 25 65.  

 

Pokrovitelj razstave, ki bo na ogled do 31.10.2016, je družba SIJ Group.