Navigacija

Odprtje razstave S culo po Formi vivi [Koroški pokrajinski muzej, Muzej Ravne na Koroškem, muzejsko razstavišče, Na gradu 2, Ravne na Koroškem]

Odprtje razstave S culo po Formi vivi  [Koroški pokrajinski muzej, Muzej Ravne na Koroškem, muzejsko razstavišče, Na gradu 2, Ravne na Koroškem]

Kje:
Kdaj: 18.6.2016 19:00 - 20:30

Koroški pokrajinski muzej, Muzej Ravne na Koroškem vas v soboto, 18. junija 2016, ob 19. uri vabi v muzejsko razstavišče Na gradu 2,  Ravne na Koroškem na odprtje razstave  S culo po Formi vivi.

Ob 50-letnici Forme vive (FV) na Ravnah na Koroškem (1964–2014) je bila v okviru projekta Ravne, mesto Forme vive zasnovana tudi dolgoročna promocijska strategija te kulturne manifestacije nacionalnega pomena. Forma viva pomeni velik potencial za razvoj kulturnega turizma, pri tem pa je ključnega pomena njena aktivna promocija s konkretnimi produkti. Eden takšnih je Cula FVR, ki je nastala v sodelovanju s študenti Naravoslovnotehniške fakultete Univerze v Ljubljani pod mentorstvom izr. prof. Nataše Peršuh.

Ker so skulpture ravenske FV razpršene po mestu, bo ogled le-teh s culo v roki in prigrizkom v njej gotovo prava popotniška avantura. Na dan Poletne muzejske noči vas vabimo, da se nam pridružite na odprtju razstave s predstavitvijo procesa nastajanja Cule FVR ter pri kulinarični izkušnji, ki bo sledila ob skulpturi Meteorit Johannesa Vogla v neposredni bližini gradu.