Navigacija

Zvjezdan Ružič - Pandaland

Zvjezdan Ružič - Pandaland

Kje:
Kdaj: 14.11.2019 20:00 - 22:00

 

Četrtek, 14. 11. 2019, ob 20.00

KMKC Kompleks

Hrvaško slovenska zasedba nagrajena s kar dvema Porinoma je eden najlepših primerov sodelovanja na skupnem kulturnem prostoru Slovenije in Hrvaške.

Zvjezdan Ružić, pianist in skladatelj je kljub rosnim tridesetim letom že petkratni dobitnik prestižne hrvaške diskografske nagrade Porin in šestkratni dobitnik strokovne nagrade Status v kategoriji jazz klavir, ki jo podeljuje Hrvatska glazbena unija. Med številnimi sodelovanji izstopa sodelovanje s slovenskimi izvajalci na albumu Pandaland, s katerim je osvojil kar dva Porina - prvega za najboljši jazz album in drugega za najboljšo jazz izvedbo. Album je doživel premiero v Šanghaju, kjer je zasedba takoj osvojila srca Kitajcev. Zvjezdan je iskreni romantik, kar se seveda odraža tudi v njegovi glasbi. Vse prejete nagrade ga niso niti malo spremenile. Ostaja skromen, neobremenjen s priznanji, več od le-teh mu pomeni bližina publike in komunikacija z njo. Poslušalstvo mu tudi zaradi tega ostaja zvesto in z nestrpnostjo pričakuje vsak njegov nov projekt.


Zasedba: Zvjezdan Ružić (HR) - klavir, melotron, Tomaž Gajšt - trobenta, Lenart Krečič - tenor saksofon, Vojkan Jocić (HR) - sopran saksofon, Miha Koren - bas, Adriano Bernobić (HR) - bobni
www.facebook.com/zvjezdanruzicsextet


 

Prihajajoči dogodki RSS dogodkiIzvoz dogodek