Navigacija

INTERKLEPEC [Kulturni center Ravne]

INTERKLEPEC [Kulturni center Ravne]

Interaktivna, interžanrska, intergeneracijska in intermedijska predstava // KUD ADAPTER

InterKlepec je interaktivna, interžanrska, intergeneracijska in intermedijska predstava. Gre za animiran improvizacijsko, glasbeno, pripovedovalski dogodek, v katerem se glasbenik Žiga Golob, ilustrator dr. Horowitz ter pripovedovalec Rok Kušlan skupaj lotijo ljudskega junaka Petra Klepca, katerega zgodbo je zapisalo več avtorjev.

Izvajalci mešajo Rudežev, Čaterjev, Bevkov in Cankarjev zapis ter publiko povabjo k soustvarjanju povsem nove verzije Petra Klepca. Rezultat interakcije med publiko in ustvarjalci je vsakič drugačen InterKlepec. Nastalo zgodbo Rok nato poda ob glasbeni spremljavi Žige in likovni upodobitvi dr. Horowitza, ki  seveda prav tako nastajata po nareku obiskovalcev 

InterKlepec zgodbo o Petru Klepcu uokviri v specifičen format, v katerem se prepletejo pripoved, risba in glasba, predvsem pa ga zaznamuje živost in nepredvidljivost dogodka, ki ga sooblikujejo gledalci s svojimi predlogi in izbirami med različnimi verzijami zgodbe. Sproščenost situacije predstava premišljeno kombinira z usmerjenim vodenjem ter se spretno giblje med pripravljenim gradivom in improvizacijo na odzive gledalcev. Njihovo sodelovanje in domišljijo spodbuja tudi v živo nastajajoča likovna upodobitev, mestoma hudomušna materializacija podanih predlogov. Z zaključno izpeljavo nastale ilustrirane pripovedi ob zvočni spremljavi glasbenika in občinstva se InterKlepec zaokroži kot komunikativna družabna igra, polna lahkotnega ustvarjalnega toka, živahne in iskrive skupne kreacije.

Producent
Kulturno umetniško društvo Adapter, Bivak KŠTD, Mojca Zupanič (izvršna producentka)

Trajanje
50 minut