Navigacija

Gašper Krajnc: Mestne ptice [Koroška osrednja knjižnica, Razstavišče / Spletni dogodek]

Gašper Krajnc: Mestne ptice   [Koroška osrednja knjižnica, Razstavišče / Spletni dogodek]

Likovna razstava

Kje:
Kdaj: 15.4.2021 18:00 - 8.5.2021 13:00

Od 15. aprila dalje bo na ogled razstava domačina Gašperja Krajnca. Gašper je stripar, grafični oblikovalec, avtor risoromanov in ilustrator. Z njim se bo v torek, 20. aprila, pogovarjala Anja Zag Golob.

Gašper Krajnc, stripar in ilustrator

Gašper Krajnc (1985) je stripar, grafični oblikovalec, avtor risoromanov in ilustrator z Brdinj pri Ravnah na Koroškem. S stripom se je začel aktivneje ukvarjati leta 2013 in bil v strokovni javnosti hitro prepoznan; v okviru 11. beograjskega mednarodnega festivala stripa je še istega leta prejel nagrado KIŠA. 

Pri avtorskem delu se osredotoča na kratkometražne stripe, osnovane na čvrsti, realistični risbi, ki je tipična za francoski in ameriški strip. V slovenskem prostoru je njegov stripovski izraz, ki ga kritika opisuje s pojmom akademski realizem, edinstven.

Mestne Ptice (VigeVageKnjige, 2020)

MESTNE PTICE se dogajajo v Ljubljani. Njihov protagonist Ambrož je moški v tridesetih, ki živi z ostarelim psom, dvema mačkama in svojo punco v njenem stanovanju. Navezan je na deda, ki je, tako kot Ambrož, strasten risar. Glavni junak se znajde na točki, ko mora dokončno odrasti, predvsem pa si odgovoriti na vprašanje, kako bi rad živel svoje življenje. Gašper Krajnc z izjemno tenkočutnostjo izrisuje in izpisuje atmosfero premnogim od nas znane življenjske prelomnice ter jo umešča v širše okolje in družbeno problematiko, do katere je v svojem delu odprt in kritičen.

Razstava bo na ogled do 8. 5. 2021

 
Na Ravnah se dogaja...