Navigacija

Razstava Roberta Marina: Še vedno verjamem v dedka Mraza (fotografije) [Galerija Ravne v KC Ravne]

Razstava Roberta Marina: Še vedno verjamem v dedka Mraza (fotografije) [Galerija Ravne v KC Ravne]

Kje:
Kdaj: 4.3.2021 17:00 - 9.4.2021 18:00

Na razstavi »Še vedno verjamem v dedka Mraza« bo Robert Marin predstavil istoimenski projekt, ki je v nastajanju od leta 2017. Avtor na barvnih fotografijah beleži obrobne dogodke in efemerne pojave urbanega življenja. Pri tem ne gre za reportažno fotografijo, temveč za snapshot estetiko s poudarkom na dokumentarnem. Pogosto na videz nekadrirana fotografija daje občutek nepredvidljivosti in gledalca nemudoma potegne v dogajanje na fotografijah. Brutalna resničnost teh fotografij gledalca ne pusti ravnodušnega.

Robert Marin se je rodil leta 1984 v Slovenj Gradcu, odraščal je na Ravnah na Koroškem, na Filozofski fakulteti v Ljubljani zaključuje študij sociologije kulture in zgodovine. Samozaposlen je v kulturi, živi in dela v Ljubljani. Sodeloval je na številnih skupinskih razstavah sodobne slovenske fotografije in na  krajših samostojnih razstavah v nekaterih najuglednejših regionalnih muzejih in galerijah (Muzej sodobne umetnosti, Ljubljana; Muzej sodobne umetnosti Republike Srbske, Banja Luka; Galerija Klovičevi dvori, Zagreb; Kulturni centar Beograda, Beograd). Znanje je med letoma 2017 in 2018 izpopolnjeval pod mentorstvom Klavdija Slubana. Je tudi soavtor projekta Najlepše mesto na svetu, ki ga z Matjažem Ruštom ustvarjata od leta 2014.

Razstava »Še vedno verjamem v dedka Mraza« v Galeriji Ravne bo prva samostojna predstavitev fotografskega ustvarjanja Roberta Marina na Koroškem.

Razstava bo v Galeriji Ravne na ogled od 4. marca do 9. aprila 2021.

Galerija Ravne je odprta v torek in petek (14.00–18.00) ter v sredo in četrtek (14.00–16.00).


 

 
Na Ravnah se dogaja...