Navigacija

24. ADVENTNI VEČERI DRUGAČE

24. ADVENTNI VEČERI DRUGAČE

Kje:
Kdaj: 26.11.2020 0:00 - 20.12.2020 0:00

Po 23 letih bo na Ravnah letos prvič advent brez adventnih večerov. In kaj naj ponudimo v zameno, smo se vprašali.

Izbrali smo teme. Ker nimamo predavateljev, se bomo več pogovarjali.

Sodobna tehnologija nam omogoča srečanja na ZOOM-u. Dobivali se bomo na adventne petke ob 19. uri. Kakšen dan prej se morate prijaviti na marija.prikerznik@rkc.si, nato boste prejeli dostop. Če se kdo ne bo mogel priključiti, se lahko o temi pogovori s kom v domači hiši, lahko pa svoje razmišljanje, vprašanje ali dilemo pošlje na  zgornji elektronski naslov. Z veseljem bom z vami podebatirala in, če boste dovolili, bomo vaše misli kasneje objavili tudi v Vogelnem kamnu.

PETEK, 27. november:  SLIŠIM TE IN ZAUPAM

Ta tema je bila izpostavljena že v tednu Karitas. Sprašujemo se, kako nam gre pri poslušanju drugega. Se poslušamo, se slišimo? Ali v medsebojnih pogovorih rastemo in si dajemo moč? Kako poslušamo Boga in mu zaupamo?

PETEK, 4. december: ADVENT -Drugačen ali tudi poglobljen?

Manj zunanjega blišča, manj prireditev. So to tudi priložnosti za drugačen advent? Tihi advent, kot smo mu včasih rekli. V čem je njegovo bistvo?

PETEK, 11. december: Kje je Bog v teh časih?

Ob naravnih nesrečah, katastrofah, nenadnih smrtih se večkrat vprašamo, zakaj Bog to dopušča. Tudi ob letošnji pandemiji se ljudje sprašujemo, kje je Bog. Kaj nas o tem učijo zgodovinski pogled, Sveto pismo in kaj lastne izkušnje?

PETEK, 18. december: BOŽIČ VEČ KOT BOŽIČEK

Še ne vemo, kako bomo praznovali letošnji božič, a zagotovo drugače kot običajno. Ali bomo še več bogastva božične skrivnosti našli prav v krogu najbližjih ob domačih bogoslužjih, ob domačih jaslicah?

 

Marija Prikeržnik, katehetinja

 
Na Ravnah se dogaja...