Navigacija

Športno-dobrodelni projekt - OKROG SLOVENIJE 2019 - ZA MALE VITEZE

Športno-dobrodelni projekt - OKROG SLOVENIJE 2019 - ZA MALE VITEZE

Kje:
Kdaj: 31.8.2019 0:00 - 11.9.2019 0:00

Že nekaj časa nazaj smo najavili ekstremni tekaški dogodek, s katerim se zbirajo (se bodo zbirala) denarna sredstva za ustanovo Mali vitez[1]. Sam projekt dobiva veliko podporo v okolju, saj so ga podprle z donacijami že mnoge organizacije, prireditve in podjetja. Več o tem je zapisano na web strani projekta: www.okrogslovenije.si[2]

_O PROJEKTU_

V terminu od 31. avgusta do 11. septembra 2019 se bo realiziral ekstremni tekaški projekt, s startom v Črni na Koroškem (in kasneje tudi ciljem).
Športno-dobrodelni projekt _OKROG SLOVENIJE 2019 - ZA MALE VITEZE_ je nadaljevanje lanskega /športno-dobrodelnega projekta 42 maratonov v 42 dneh/, s katerim smo uspešno izvedli mnoge cilje: višina zbranih sredstev, športni rezultat (edinstven v Sloveniji, v svetovnem merilu spada med top10 po  ekstremnosti), dobrodelnost z socialnim čutom do ranljive skupine - malih vitezov, zmožnost povezovanja in skupne organizacije tekaških dogodkov, sporočilna vrednost po zdravem načinu gibanja in osveščanja o zdravem življenju, ipd. Najpomembnejši cilj projekta pa je bil rezultat socializacije in gibanja samih malih vitezov, ki so se udeleževali dogodkov, pomagali pri poteku samih dogodkov, se povezovali z drugimi in bili tudi sami v gibanju z športom, tekom, sprehodom na dogodku.

Iz teh razlogov se to _GIBANJE ZA MALE VITEZE_ nadaljuje z letošnjim projektom, kjer želim(o) pokazati nov vidik športnega rezultata, ekstremnosti in dobrodelnosti. In letošnji tek se bo simbolično odvijal "okrog vseh" lanskih dogodkov, tako se tudi poimenuje "OKROG SLOVENIJE 2019 - ZA MALE VITEZE."
Trasa projekta in dnevni trase tekov so prikazane v prilogi.

Dopis pošiljam(o) vsem občinam, čez katere tečemo, z željo po sodelovanju, podpori in priključitvi v projekt. Vse občine (lokalne športne organizacije) bomo navajali na web strani kot podpornike projekta (nekatere ste že navedene v času tega dopisa). Podporo predvsem potrebujemo v tistih mestih/krajih, kjer končujemo dnevne teke (oskrba tekača in ekipe).


_KAJ POTREBUJEMO IN ZA KAJ VAS NAPROšAMO_

Ker je namen projekta (in s tem ekstremnega teka tekača) zbiranje sredstev za ustanovo Mali vitez, in ker se sredstva po večini zbrajo z SMS-donacijami, bi radi sporočili vašim občanom več info o projektu preko lokalnih časopisov in radijev, ter jih na tak način pozvali k donaciji z SMS sporočili.

   → Potrebujemo lokalno medijsko podporo (lokalni časopis - najava teka / prihoda, lokalni radio oglas za SMS donacije, intervjuji z lokalno podporo).

Ker se bo tekač boril z velikim obremnitvami na poti okrog Slovenije, bo vsakršna pomoč v spodbudi in sodelovanju lokalnih tekačev dobrodošla (tudi navijačev, kolesarjev, ipd).

   → Naprošamo za poziv lokalnim tekačem, društvom, za simboličen pristop k teku in spremljanju tekača; vsaj v delu v vašem mestu ali čez vašo občino.

Tekač in ekipa bodo po vsakodnevnem naporu potrebovali primeren počitek, da naslednji dan nadaljujejo z projektom. Tekaške etape so sestavljene po
večini tako, da se tek končuje v kraju/mestu (in kjer se najde lahko primerna nastanitev takoj...).

   → Potrebujemo in naprošamo vas za pomoč pri nastanitvi, prehrani tekača in ekipe (velja za dnevne dnevne končne kraje/mesta).

Pomagajte nam narediti novo zgodbo v slovenskem okolju, kjer poleg promoviranja gibanja, zdravega načina in predvsem koristnega rekreativnega gibanja želimo pustiti še sporočilno vrednost letošnjega projetka - to je osveščanje in zavedanje o bolezni rak. Podprite nas, da skupaj dokončamo letošnjo gibanje za male viteze - v projektu _OKROG SLOVENIJE 2019 - ZA MALE VITEZE_. Vse občine (lokalne športne organizacije) bomo navajali na web strani kot podpornike projekta (nekatere ste že navedene v času tega dopisa).

Za vse informacije in detajle možnosti podpore bi vas prosil za razgovor v nadaljevanju.
Z lepimi pozdravi,

Bogomir Dolenc
Športni klub E.M.I.
gsm: 040-587-578


Povezave:
---------
[1] http://www.ustanova-malivitez.si/
[2] http://www.okrogslovenije.si


Na Ravnah se dogaja...