Navigacija

Razstava Saša Vrabiča: Obrni ploščo [Galerija Ravne v KC Ravne]

Razstava Saša Vrabiča: Obrni ploščo [Galerija Ravne v KC Ravne]

Kje:
Kdaj: 25.8.2021 17:30 - 19.11.2021 18:00

Sašo Vrabič bo v Galeriji Ravne in v razstavišču Koroške osrednje knjižnice dr. Franca Sušnika na razstavi z naslovom »Obrni ploščo« razstavil 83 slik na papirju, triptih slik, fotografije, knjige umetnika, risbe, skicirke in video dela. Razstavo bomo v Galeriji Ravne odprli 25. avgusta, njeno nadaljevanje v razstavišču Koroške osrednje knjižnice dr. Franca Sušnika pa mesec dni kasneje, 23. septembra 2021.
Sašo Vrabič je v slovenskem slikarstvu opozoril nase konec prejšnjega stoletja s takrat za naše okolje svežim pristopom, ki je temeljil na fotorealizmu in popartu. Je eden vidnejših predstavnikov post-medijskega slikarstva. V njegovih delih zasledimo komentarje sodobne informacijske družbe ter razmerij v medčloveški komunikaciji.
Poleg serije »Naslovnice (Resnične barve)« bodo v Galeriji Ravne na ogled nove manjše slike, narejene za ta prostor, »Poklon razstavišču (triptih)«: Stairway to Heaven, The Doors, AC/DC in zvočni video »A vendar se vrti (Eppur si muove)«.

Razstava »Obrni ploščo« se bo 23. septembra nadaljevala v razstavišču Koroške osrednje knjižnice dr. Franca Sušnika, kjer bo Sašo Vrabič premierno razstavil serijo fotografij »Gumice«, glasbene videe iz serije »TAPE LOOP«, dela na papirju »Naslovnice (Resnične barve)«, risbe, knjige umetnika, skicirke, multiple in različne grafične dizajne. 

Razstava, ki jo odpiramo v sredo, 25. avgusta 2021, ob 17. 30 uri, bo v Galeriji Ravne na ogled do 19. novembra 2021.

Galerija Ravne je odprta v torek in petek (14.00–18.00) ter v sredo in četrtek (14.00–16.00).

 

Arhiv

Na Ravnah se dogaja...