Navigacija

Hedera Vento [KMKC Kompleks]

Hedera Vento [KMKC Kompleks]

Kje:
Kdaj: 11.12.2020 18:00 - 19:00

Zasedba, po slovenskem imenu Bršljanov veter obstaja že dobrih 7 let. Začeli so s preigravanjem skladb različnih žanrov, ki so jih prirejali na svoj način. Sčasoma so začeli ustvarjati tudi avtorsko glasbo, ki jo opredeljujejo kot mešanico med različnimi ljudskimi glasbami sveta s pridihi jazza, bluesa, latina in ameriškega folka.

Izvor ime prihaja iz esperanta in tako je zasedba ustvarila tudi nekaj pesmi v esperantu ter izvedla številne nastope za esperantska društva. Njihova prva zgoščenka La princino (2015) vsebuje dve pesmi v esperantu. Druga zgoščenka z naslovom Po strugi preteklosti (2017) pa je sestavljena iz priredb ljudskih pesmi ter dveh interpretacij koroških pripovedk. Zasedba je s to zgoščenko želela približati publiki svoj pogled in posluh družabnih večerov pred stoletjem in več.

Trenutno Hedera Vento sestavljajo Aljaž Lipuš (kitara, vokal), Urša Lorber (violina, ustna harmonika, vokal) in Mojca Kamnik (viola, mandolina, vokal).

Igrali vam bodo priredbe ljudskih pesmi ter nekaj jazz standardov – tradicijo bodo preoblekli v vse možne današnje glasbene paradokse v svojem značilnem akustičnem zvoku.

Zraven priporočamo kozarec vina in zatemnjen prostor.

 


 

Arhiv

Na Ravnah se dogaja...