Navigacija

FiloSofia *Koncert za Jazzno 2020!

FiloSofia     *Koncert za Jazzno 2020!

Kje:
Kdaj: 5.12.2019 20:00 - 22:00


Četrtek, 5. 12. 2019, ob 20.00

KMKC Kompleks

FiloSofía je edina sodobna salsa glasbena skupina v naši širši okolici, ki preigrava povsem svojo avtorsko glasbo z lastnimi besedili. 
Redke so zasedbe kakovostnih jazz glasbenikov, ki pri nas svojo kreativno energijo vlagajo v nove avtorske skladbe v glasbeni zvrsti kot je salsa, povrh vsega pa v skladbah pokažejo zavidljiv nivo in količino improvizacije. Mednarodna salsa zasedba FiloSofia, ki z izvedbo koncerta lahko stopa ob bok svetovno znanim tovrstnim skupinam, se lahko pohvali s kakovostjo skladb, aranžmajev in vrhunsko izvedbo. Njihova posebnost je, da so v skupini kar štirje skladatelji, kar se odraža v raznolikosti skladb in njihovih aranžmajev, čeprav njihova glasba deluje kot homogena celota, polna ritma, značilne latinskoameriške melodike in izjemne, nalezljivo pozitivne energije. Glasbeno plat podpirata tudi plesalca, zato bo koncer FiloSofíe brez dvoma dogodek, ki vas ob zaključku jazzovskega leta na Ravnah nikakor ne bo pustil ravnodušnih.

 

Zasedba:  Darko Sedak-Benčić (HR) - trobenta, vokal (komponist, aranžer, vodja zasedbe), Erik Marenče - klavir, Aleš Avbelj - bas, Lazaro Amed Hierrezuelo (CU/SLO) - konge, vokal, Vid Ušeničnik - timbales, Miron Hauser (HR) - pozavna, vokal (komponist / aranžer), Luka Žužić (HR) - pozavna (komponist / aranžer), Vid Begić (HR) - vokal, ples, Sofija Široka (HR) - glavni vokal, besedila, ples

 

Arhiv

Na Ravnah se dogaja...